• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Handtassenlabel Marie Martens opent eerste flagshipstore

Handtassenlabel Marie Martens opent eerste flagshipstore

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Belgische ontwerpster Marie Martens opent vandaag de allereerste monobrandstore van haar gelijknamige handtassenmerk, en wel in Versailles, Frankrijk. Dat schrijft het label in een persbericht.

De zaak is ingericht naar Martens’ signatuur, met de kleur roze en het ‘rebel chic DNA’ van het merk. “De inrichting van de flagshipstore schippert gedurfd tussen neoclassicisme en art deco, maar schuwt evenmin een gezonde dosis kitsch of ludieke accenten,” zegt scenograaf Jessica Vargas in het bericht. Martens koos voor Versailles als locatie voor een eerste eigen winkel, vanwege de “unieke internationale uitstraling” van de stad.

Naast het aanbieden van zowel de gewone collecties als limited edition-items, dient de flagshipstore ook als showroom voor het label. De AW19-collectie van Marie Martens is er dit najaar verkrijgbaar, zo luidt het persbericht.

De Frans-Belgische Marie Martens richtte haar gelijknamige handtassenlabel in 2014 op. Ze verkoopt tassen met een ‘tijdloze uitstraling’, gemaakt van hoogwaardig leer. Martens beschikt over meerdere verkooppunten in landen als België, Frankrijk, Zwitserland en Japan.

Beeld: Marie Martens

Marie Martens