• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Grootste omzetdaling in retail Hongkong in 17 jaar

Grootste omzetdaling in retail Hongkong in 17 jaar

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

In de eerste zes maanden van het jaar is de retailomzet in Hongkong met 10,5 procent gedaald. Dat is de grootste daling sinds 1999. De industrie heeft veel last van de terugloop van rijke Chinese toeristen. Dat meldt WWD.

Volgens de Hong Kong Retail Management Association daalt de omzet al 16 maanden op rij. De omzet in juni daalde met 8,9 procent tot 33,7 miljard Hongkongse dollar (3,8 miljard euro).

Warenhuizen rapporteerden een daling van 35,7 procent op jaarbasis, waarbij juwelen, horloges en valuable gifts de omzet met 20,4 procent zagen teruglopen. Enige lichtpuntje was de omzet uit cosmetica en medicijnen, waar een stijging van 5 procent werd geboekt (op jaarbasis).

Als gevolg van de marktomstandigheden dalen de huurprijzen in de winkelgebieden in de stad. In buurten waar eerder luxelabels domineerden komen nu steeds meer fast fashionketens en sportmodewinkels. De Hong Kong Retail Management Association verwacht niet dat de neerwaartse trend snel ten einde is, maar hoopt wel op betere resultaten in het tweede halfjaar.

Beeld: Kent Wang/Flickr

HongKong