• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Groen licht voor Decathlon Eindhoven

Groen licht voor Decathlon Eindhoven

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het is Decathlon gelukt: de sportketen mag zich te vestigen in winkelcentrum Piazza in Eindhoven. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Eerder werd al gemeld dat Decathlon in vergevorderde gesprekken was over de nieuwe winkel.

"We streven er naar om het filiaal in oktober te openen," laat een woordvoerder aan de krant weten. Decathlon vestigt zich in het pand waar tot een jaar geleden Zara gevestigd was. Zara is al eerder naar een ander pand verhuisd in hetzelfde winkelcentrum.

Opvallend is dat Decathlon met de vestiging in de binnenstad een nieuwe weg inslaat: het wordt de eerste kleine winkel van de sportketen. Decathlon heeft voornamelijk grote panden buiten de binnensteden. In Eindhoven wordt de vestiging met zo’n 1.200 vierkante meter een stuk kleiner dan de reguliere vestigingen die tot wel 7.000 winkelmeters tellen. Decathlon heeft in Best een filiaal van 6.000 vierkante meter.

Volgens de woordvoerder ‘zullen de winkels in Eindhoven en Best elkaar gaan versterken’. Het is de bedoeling dat het publiek uit de binnensteden uiteindelijk ook naar de grote winkels buiten de binnensteden komen.

Decathlon testte het ‘kleine winkelconcept’ al in Duitsland bij de Connect-winkels; in München bevindt zich een winkel van 220 vierkante meter en in Stuttgart is een winkel van 50 vierkante meter geopend.

Beeld: Facebook Decathlon Nederland

De