• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Gentse shoppers lopen nog niet warm voor handenvrij winkelen

Gentse shoppers lopen nog niet warm voor handenvrij winkelen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Handenvrij winkelen: Gentse shoppers lijken er nog niet echt warm voor te zijn gelopen. De dienst, die sinds 10 december wordt aangeboden in de Gentse binnenstad, is tot nu toe minder vaak gebruikt dan vooraf was gehoopt, schrijft De Standaard.

Ruim een maand is het nu al mogelijk om bij 130 winkeliers in Gent iets te kopen en dit later op te halen bij de parkeergarage of bij één van de drie andere afhaalpunten. In een maand tijd hebben slechts 169 consumenten gebruik gemaakt van de dienst, blijkt uit cijfers die werden opgevraagd bij de gemeenteraad door Sandra van Renterghem (N-VA). In totaal werden 256 transacties verricht in 63 winkels. Hoewel de resultaten tegenvallen, denkt Van Renterghem niet dat nu al moet worden opgegeven: “Logisch, Rome is ook niet in één dag gebouwd. Het heeft nog bekendheid nodig.” Christophe Peeters (Open VLD), schepen van de Middenstand, vult aan: “De gebruikscijfers lijken niet gigantisch, maar het systeem verkeert nog in zijn beginfase.”

Ook het bestuur van de stad Gent denkt dat er meer tijd nodig is voordat de nieuwe dienst helemaal is ingeburgerd. Nog de hele maand januari zullen shoppers in Gent daarom dagelijks gebruik kunnen maken van de dienst. Vanaf februari blijft de dienst beschikbaar op zaterdagen en koopzondagen. Daarnaast wordt ook al nagedacht over het uitbreiden van de service met extra afhaalpunten.

Beeld: Visit Gent Facebook

Gent
handenvrij winkelen