• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Gent wint populariteit terug na pandemie, rapporteert druktecijfers aan handelaars

Gent wint populariteit terug na pandemie, rapporteert druktecijfers aan handelaars

Door Sylvana Lijbaart

loading...

Retail

Beeld: Winkelstraatfoto Amsterdam 2020. Credit: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Gent wint opnieuw populariteit. Er waren gemiddeld elke maand ruim 650.000 bezoekers, dat blijkt uit een telcomoperator van Proximus volgens VRT Nieuws. Stad Gent gaat de druktecijfers aan handelaars doorspelen, zodat zij hierop kunnen inspelen.

Gemiddeld komen er dus 650.000 bezoekers per maand naar Gent, maar of ze ook allemaal wat kopen is niet bekend. Wel ziet de druktemeter een druktepiek rond 16:00u. Per maanden gekeken, zijn juli en december de drukste maanden. In juli staat dat in lijn met de Gentse Feesten. In december gaat het vooral om kerstshoppers en mensen die de Winterfeesten bezoeken, zo meldt VRT Nieuws.

Sofie Bracke van Open VLD over de druktecijfers aan VRT Nieuws: “We meten op verschillende manieren de drukte in onze stad en willen die data nu ook bezorgen aan onze handelaars. Zitten ze met hun winkel in het juiste gebied? Wanneer moeten ze het meeste personeel voorzien? Op welke bezoeker richten ze zich het best? Heel handige informatie!”

De bezoekers van de stad komen voor het grootste deel uit België zelf. Een kwart komt uit Gent en omstreken, gevolgd door Antwerpenaren en Brabanders. Een kwart van de bezoekers is buitenlands. Zo komen er gemiddeld 46.000 Nederlanders naar Gent per maand, schrijft VRT Nieuws. Naast Nederlanders zijn er ook veel Fransen en Spanjaarden te vinden. Duitsers en Britten staan op de vierde en vijfde plek.

Coronavirus
drukte winkelstraat
Gent