Geen schadevergoeding na instorting plafond in Westland Shopping Center

De winkeliers die zijn gevestigd in het Westland Shopping Center in Anderlecht zullen uiteindelijk geen schadevergoeding krijgen nadat zij hun winkels gedwongen een week moesten sluiten na de gedeeltelijke instorting van het plafond. Ag Real Estate, de eigenaar van het winkelcentrum, heeft wel besloten bij uitzondering toe te staan dat de winkels aanstaande zondag geopend zijn.

”Alle winkeliers zijn teleurgesteld,” vertelt Dirk Buysens, voorzitter van de handelaarsvereniging van het winkelcentrum, aan Belga. “Ik heb gehoord dat het verlies aan omzet voor de grote winkels oploopt tot meer dan 200.000 euro. We verwachtten geen volledige terugbetaling, maar ze zouden toch mogen komen met een stevig signaal.” Volgens de voorzitter twijfelen de getroffen retailers op dit moment nog of zij een rechtszaak willen aanspannen tegen het winkelcentrum, of dat ze de zaak zullen laten afhandelen door de verzekering.

Veronique Pirson, woordvoerder van de beheerder van het winkelcentrum, heeft laten weten dat het instorten van het plafond een geval van overmacht is. Daarom kan ook geen vergoeding worden geboden, aldus Pirson. “De eigenaar zal wel aan alle huurders zowel de huur als de lasten voor de sluitingsdagen terugbetalen,” aldus Pirson. Westland Shopping Center zal haar winkeliers, naast de zondagopening, ook tegemoetkomen met een mediacampagne. Daarnaast kunnen klanten tot en met 31 januari nog twee uur gratis parkeren en wordt aanstaande zondag gezorgd voor entertainment. Tot slot heeft de eigenaar van het centrum beloofd te gaan bekijken of het renovatieproject mogelijk versneld kan worden.

Beeld: Westland Shopping Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN