• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • GB blijft populaire shopbestemming ondanks, of dankzij, Brexit

GB blijft populaire shopbestemming ondanks, of dankzij, Brexit

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Groot-Brittannië is deze zomer de meest populaire shopbestemming voor toeristen van buiten het Europese continent. Op de lijst met top winkellocaties staat Groot-Brittannië boven andere populaire shoplanden zoals Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Dat blijkt uit informatie van Premier Tax Free en het Britse Retail Bulletin schrijft erover.

Volgens Retail Bulletin stroken de cijfers van Premier tax Free met informatie van Heathrow Airport in Londen. De internationale luchthaven noteerde een recordaantal toeristen van 7,5 miljoen in juli dit jaar, een stijging van 11 procent vergeleken met de maand juni.

Een woordvoerder van Premier Tax Free zegt dat de positieve tax free cijfers goed nieuws betekenen voor retailers in Groot-Brittannië. Waar andere sectoren worstelen met de uitkomst van het EU Referendum in juni vorig jaar, blijkt de Brexit shoppende toeristen niet te ontmoedigen. "Londen blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen op consumenten wereldwijd," zegt Muriel Zingraff-Shariff van Premier Tax Free.

De waardedaling van de pond sterling betekent dat winkelen in Groot-Brittannië voor toeristen ook financieel aantrekkelijker geworden is. Economen zien dit als een positieve bijwerking van het Brexit proces die de kwakkelende economie in het land wat ruggesteun kan bieden.

BREXIT
Londen