• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Frans modemerk Sézane komt voor het eerst fysiek naar België, opent pop-up in Brussel

Frans modemerk Sézane komt voor het eerst fysiek naar België, opent pop-up in Brussel

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Campagnebeeld uit de recente feestdagencollectie van Sézane. Beeld: Sézane

Sézane steekt in verschillende landen een teen in het water. In augustus opende een pop-up van het Franse modelabel in de Nederlandse hoofdstad, en op vrijdag 18 november komt het merk voor het eerst fysiek naar België, zo is te lezen op de website van Sézane. Dan verwelkomt Sézane klanten in een pop-up aan de Naamsestraat in Brussel.

Sézane staat bekend om vrouwen- en mannenkleding met een nostalgische, klassieke sfeer, door oprichter Morgane Sézalory verwoord als ‘iconische Parijse stijl’. Daarvoor konden Belgische klanten tot nu toe alleen terecht op de website van het merk, of in buurlanden Frankrijk en Nederland. Met de pop-up in Brussel verandert dat - in elk geval voorlopig.

Tot wanneer de boetiek in Brussel open is, is op de website nog niet terug te vinden. FashionUnited heeft navraag gedaan bij het agentschap van Sézane, maar is nog in afwachting van een reactie. De pop-up in Amsterdam blijft open tot de lente van 2023.

Sézane heeft negen winkels in Frankrijk en is al een tijdje bezig met een internationale expansie. In april 2020 opende de eerste fysieke winkel van het merk buiten Frankrijk, in Madrid. Inmiddels zijn er ook winkels in Londen en New York. Naast Amsterdam werden er ook al pop-ups georganiseerd in San Francisco en Barcelona.

SEZANE