Forse omzetgroei voor schoenen- en kledingwinkels in maart

Winkels in schoenen en lederwaren en kledingwinkels hebben fors meer omgezet in maart. De omzet van schoenen- en lederwarenwinkels steeg met 11,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Kledingwinkels zagen de omzet met 7,2 procent toenemen. Dat meldt het CBS.

In de maand maart zette de gehele detailhandel 4 procent meer om dan in maart 2016. De verkopen (volume) waren zo’n 3 procent hoger. Vooral de omzet in de non-foodsector steeg. Daarnaast was de online omzet 13 procent hoger.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Daarnaast viel Pasen dit jaar in april en vorig jaar in maart. Zonder correctie was de omzet van de detailhandel ongeveer 4,5 procent hoger dan in maart 2016.

De online omzet stijgt eveneens hard, in de maand maart werd er 13 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Webwinkels rapporteerden een omzetstijging van 10 procent. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channels) groeide met 17 procent.

Beeld: FashionUnited

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN