• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Fashionchick breidt uit naar België

Fashionchick breidt uit naar België

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na lanceringen in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Oostenrijk is Fashionchick nu ook beschikbaar in België. Belgische modeliefhebbers kunnen via de social shopping site terecht bij ruim 50 webshops, laat Fashionchick weten.

In 2011 lanceerde Fashionchick een Duitse en Franse site, en een jaar breidde ze ook uit naar Groot-Brittannië. In 2015 wordt na Oostenrijk de Belgische markt aangeboord. Fashionchick.be zal, net als de overige internationale varianten van Fashionchick, worden neergezet als zelfstandig lokaal label met Vlaamse redacteuren, en zal worden ondersteunt door het Nederlandse team. Op deze manier kan er goed ingespeeld worden op nieuws, webshops en trends die in België spelen.

"Fashionchick België is een logische keuze aangezien we nu al zien dat een aanzienlijk deel van het huidige bezoek uit België komt. Ook kregen we vaak vragen van Belgische vrouwen waarom dit handige overzicht, de Fashion Finder, niet voor hun beschikbaar was. Ze shopte dus al vaak via Fashionchick.nl, alleen leverden niet al deze shops in België. Dit is nu wel het geval,” vertelt Ellen Snijder, oprichtster van Fashionchick.

Fashionchick lanceert eigen site in België

In eigen land is Fashionchick al uitgegroeid tot het –naar eigen zeggen- grootste online fashion portaal van Nederland, met gemiddeld 1,2 miljoen bezoekers per maand. In 2011 nam Sanoma Media een belang in moederbedrijf No Search B.V., waarna het ook hard ging met Fashionchick. Sinds 2012 is de shoppingsite geheel eigendom van Sanoma en dankzij een kapitaalinjectie kon Fashionchick snel uitbreiden naar het buitenland. Na Duitsland, Frankrijk, Engeland en Oostenrijk is nu België aan de beurt.

Fashionchick begon in 2008 als eerste social shopping site voor vrouwen. Consumenten vinden er een selectie van aangesloten webshops en tevens kunnen consumenten zich laten inspireren door blogger outfits, streetstyle trends, how to wears en essentials. Op de social shopping site kunnen bezoekers zelf looks samenstellen en deze delen met andere bezoekers. Fashionchick werkt onder andere samen met webshops als Veritas, de Bijenkorf, Sarenza, La Redoute en Zalando.

FashionChick