Faillissement voor groot aantal franchise-vestigingen Esprit

Er zijn 12 franchise-winkels van Esprit failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Er is ook een faillissement uitgesproken over een winkel van Sandwich, Betty Barclay en Street One, net als 2 vestigingen van Gerry Weber. Dat meldt Faillissementsdossier.nl.

Het faillissement heeft betrekking op Arpi en zusterbedrijven Lise, Jeni en Pebo, die samen 20 franchiseformules van de betrokken winkels hebben. Samen zijn ze ook actief op de webwinkel 'Brandstoreonline', waar vanmiddag geen bestellingen meer konden worden geplaatst.

Bij het faillissement zijn de Esprit-winkels in Dordrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rijswijk, Zwijndrecht, Leidschendam, Barendrecht, Zoetermeer, Spijkenisse, Gorinchem, Rotterdam en Papendrecht betrokken. Daarnaast zijn ook B&B Casual Wear uit Barendrecht en Betty Barclay uit Spijkenisse failliet verklaard. Verder zijn de winkels House of Gerry Weber in Hoofddorp en Dordrecht failliet gegaan, net als de Street One-winkel in Dordrecht en de vestiging van Sandwich in Zwijndrecht.

De heer Arthur Ammerlaan van De Koning Advocaten in Dordrecht is aangesteld als curator. Hij laat weten dat alle winkels en het hoofdkantoor gewoon open zijn. Momenteel is Ammerlaan bezig met het inventariseren van de faillissementen en probeert binnen enkele weken een doorstart te realiseren met zoveel mogelijk winkels. Er zouden zich al 'diverse serieuze partijen' hebben gemeld, zegt de curator.

Esprit laat in een reactie aan RTL Z weten dat het merk zelf niet failliet is. Het merk heeft 57 vestigingen in Nederland.

Beeld: Facebook Esprit Dordrecht


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN