Na het Nederlandse moederbedrijf en de Duitse tak, is nu ook de Belgische tak van Mexx failliet. De bestuurders van NV Mexx en NV Retrain hebben maandag zelf het faillissement aangevraagd, waarna de rechtbank van koophandel in Antwerpen dinsdag de NV Mexx en NV Retrain failliet verklaarde. Het gaat om negen winkels, vijftien shop-in-shops bij Galeria Inno en een winkel in het outletcenter in Maasmechelen. In totaal hebben de twee NV's 180 werknemers, die wellicht hun baan verliezen. Dit schrijft Belgisch persbureau Belga.

De Belgische winkels zijn na het faillissement van het Nederlandse moederbedrijf open gebleven. Met de opbrengsten van die winkels werd het personeel doorbetaald en kon een eindejaarspremie worden uitbetaald. Volgens curator Valère Vereecke was de Belgische tak winstgevend, totdat het failliete hoofdkantoor in Nederland geen kleding meer aanleverde. "Net voor het faillissement zijn een aantal winkels nog ruimschoots beleverd. Sindsdien waren er gesprekken met de curator in Nederland om de toelevering te laten voortgaan, maar dat is niet gebeurd," zegt Benny Willems, vakbondssecretaris van BBTK.

Volgens persmagistraat Frank Vennekens liepen er gesprekken rond een overname. Die zijn uiteindelijk op niets uitgedraaid. "Mexx heeft aanzienlijke schulden in België, waaronder ruim één miljoen aan sociale lasten," zegt Vennekens.

Willems probeert de moed erin te houden. "Dit is het einde van het verhaal van Mexx in België. Er is nu een curator aangesteld en misschien dat hij nog een overnemer kan vinden, want de winkels staan op toplocaties. Het is heel belangrijk dat de mensen aan het werk kunnen blijven."

De failliete bedrijven staan nu onder toezicht van curatoren Paul Van Sant en Valère Vereecke.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN