Essentiel opent nieuwe winkels in Nederland

Essentiel breidt volgend jaar uit met nog eens drie winkels in Nederland. Na vestigingen in Amsterdam, Haarlem en ‘s Hertogenbosch opent het merk winkels in Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Dat maakt het Belgische modelabel vandaag bekend middels een persbericht.

De winkels in Utrecht en Rotterdam openen in februari hun deuren, in Maastricht is het nog even afwachten tot het najaar. De Utrechtse winkel in de Choorstraat, onder de rook van de Domtoren, wordt volledig gewijd aan de vrouwencollectie. Ook de winkel in Rotterdam, aan de Meent, gaat zich op vrouwen richten. Nadere details over de Maastrichtse vestiging zijn nog niet bekendgemaakt.

Essentiel opent nieuwe winkels in Nederland

Expansie Essentiel Antwerp

Het Belgische Essentiel werd in 1999 opgericht door Inge Onsea en Esfan Eghtesaddi. Wat ooit begon met basic t-shirts is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide collectie voor zowel mannen als vrouwen. Vandaag de dag telt Essentiel 32 eigen winkels, waarvan 22 in thuisland België, en wordt het verkocht bij ruim 800 multi-brand stores wereldwijd.

Essentiel Antwerp breidde dit jaar al uit naar Azië met een winkel in China . Ook corners in Berlijn, München, Hamburg werden geopend. 15 december wordt een eerste brandstore in Keulen geopend, waarna een Duitse webwinkel moet volgen.

Drie nieuwe Essentiel winkels in Nederland

Essentiel Antwerp opende 1,5 jaar geleden Nederlandse winkels in Amsterdam. In juli werd de eerste vestiging geopend in de Hartenstraat in Amsterdam, een paar maanden later, in oktober, volgde een vlaggenschip in de Utrechtstestraat. In 2004 had het merk eerder een winkel in Den Haag, maar deze was geen lang leven beschoren.

Lees meer in het interview met Essentiel’s Esfan Eghtessadi, uit oktober 2016: Essentiel Antwerp: “Het gevoel in de winkel moet kloppen”

Essentiel Antwerp wordt in Nederland ook verkocht bij onder andere Van Dijk, Voorwinden, Het Bonte Schaep en Van Dort mode. Daarnaast wordt het modemerk sinds kort verkocht bij vier Hudson's Bay vestigingen. In warenhuis Hudson's Bay Amsterdam en Rotterdam gaan van 7 februari tot 10 maart Essentiel x Peanuts corners open.

Beeld: Essentiel.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN