Eerste outlet voor Franse warenhuis Printemps

Het Franse warenhuis Printemps opent dit najaar voor het eerst een outlet in McArthurGlen Provence bij Miramas, in het zuiden van Frankrijk tussen Marseille en Montpellier.

Volgens het Franse vakblad Fashion Network gaat het om een winkel met een vloeroppervlak van duizend vierkante meter. De Printemps outlet is daarmee meteen de grootste zaak van het centrum. Het outletcentrum in Miramas ging in april open, telt 120 winkels en beslaat zo'n 25 duizend vierkante meter.

Printemps heeft 22 filialen in Frankrijk, waarvan het luxe vlaggenschip aan de Boulevard Haussman in Parijs waarschijnlijk de bekendste is. Dat filiaal heeft de afgelopen vijf jaar een grondige verbouwing en upgrade ondergaan. Printemps focust op fysieke retail, het warenhuis heeft geen webshop, en de nieuwe outlet is dan ook een test voor het bedrijf.

Daarmee is Printemps aan de late kant. Concurrent Galeries Lafayette, het andere grote luxe warenhuisconcern van Frankrijk, opende voor het eerst een outlet in 2014. Inmiddels telt Galeries Lafayette zes outlets waar het bedrijf restvoorraden en oude collecties verkoopt. Outletcentra zijn populair in Frankrijk, er zijn meer dan twintig designer outlets verspreid over het hele land.

Foto: McArthurGlen Miramas, McArthurGlen

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN