• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eerste mono brand store PME Legend geopend in Antwerpen

Eerste mono brand store PME Legend geopend in Antwerpen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Mannenmodemerk PME Legend heeft zijn eerste mono brand store geopend in Antwerpen. Het merk werd al verkocht in de multimerkwinkels van moederbedrijf Just Brands, maar dit is de eerste stand alone winkel van PME Legend.

“Antwerpen is voor België en internationaal gezien een hele goede locatie om te zitten,” heeft een woordvoerder van het bedrijf schriftelijk aan FashionUnited laten weten. “Er komt veel internationaal winkelend publiek. De winkel zit op de drukste plek op de Meir en dat is strategisch gezien, voor exposure, de beste plek.”

De benedenverdieping van de winkel beslaat een oppervlakte van 260 vierkante meter, en de bovenverdieping van het pand heeft een grootte van 350 vierkante meter die wordt gebruikt als showroom. In de brandstore wordt de volledige collectie van het merk verkocht en kunnen klanten onder andere terecht voor jassen, denim en accessoires.

Het thema dat centraal stond bij de inrichting van de winkel is “een oude vliegtuig hanger”, wat onder andere te zien is aan de oude vliegtuigonderdelen die zich in de winkel bevinden. “Daarnaast staat voor de klanten gastvrijheid centraal - er is een kinderhoek en een grote plek om koffie te drinken,” aldus de woordvoerder van het merk.

PME Legend is onderdeel van het Nederlandse bedrijf Just Brands, dat ook eigenaar is van de merken Cast Iron en Vanguard. Het bedrijf werd in 1992 opgericht, en heeft inmiddels veertien eigen winkels in Nederland en 1.500 verkooppunten in zes landen, waaronder Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk.

Cast Iron
Just Brands
PME Legend
Vanguard