• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eerste brandstore voor R13 in New York
Eerste brandstore voor R13 in New York

Retail

Eerste brandstore voor R13 in New York

Door Esmee Blaazer

11 apr. 2019

Het Amerikaanse ready-to-wear merk R13 heeft zijn eerste permanente winkel geopend in Soho, New York. De winkel is te vinden op 34 Howard Street, daarboven zijn de kantoren en studio van het luxemerk, zo meldt Vogue.com.

De oprichter en creatief directeur van R13, Chris Leba, heeft voor de brandstore inspiratie gehaald uit 'super coole, bestemmings' winkels uit de jaren tachtig en negentig, waaronder de Commes de Garcons eerste NYC winkel, vertelt hij in een interview met Vogue.com. De kleding is te vinden 'achter' grote led schermen, die je in deze sneak peek Instagram post van R13 kunt zien:

View this post on Instagram

34 Howard Street NYC #R13

A post shared by R13 (@r13denim) on

De dames- en herenmode collecties van luxemerk R13, dat bestaat sinds 2009, zijn internationaal verkrijgbaar. In Nederland is het merk te koop bij Artishock (Eindhoven), Camelot (Bergen), Ennu (Amsterdam), Kim Werner (Rotterdam), Labels (sittard), Neauvieme de Paris (Maastricht), Marilot Nuenen (Nuenen) en Sartoria Donna (Naarden). In Belgie heeft R13 vijftien verkooppunten - het merk is onder andere verkrijgbaar bij Princess en Graanmarkt.

Het merk, dat regelmatig showt op NYFW, haalde vorig jaar de krantenkoppen met de 'double back' jeans en shorts, die de illusie wekken dat de drager een twee kledingstukken over elkaar draagt.