• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eerste boetiek van schoenenlabel Morobé opent in Knokke-Zoute

Eerste boetiek van schoenenlabel Morobé opent in Knokke-Zoute

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Ontwerp van de gevel van de Morobé-winkel in Knokke-Zoute. Beeld: Morobé via Nightingale

Het Belgische damesschoenenmerk Morobé heeft sinds kort een eerste eigen winkel. De deuren van de boetiek in Knokke-Zoute gingen op 2 april open, zo blijkt uit een persbericht. Na pop-up stores en een shop-in-shop in Antwerpen is er nu een ruimte helemaal voor Morobé alleen, en wat voor één: het winkelinterieur werd door de Gentse architect Glenn Sestig volledig afgestemd op de esthetiek van het schoenenlabel.

Morobé is het gelijknamige merk van oprichter en ontwerper Virginie Morobé, die het label in 2015 vanuit Antwerpen begon. Haar designs houden naar eigen zeggen het midden tussen ‘het purisme van de oude Italiaanse meesters’, een portie ‘brutaliteit’ en ‘technologische vooruitgang’, zo is in het persbericht te lezen. De schoenen werden de afgelopen jaren vooral online verkocht en op de eerder genoemde fysieke retailpunten.

Voor de winkel koos Morobé niet voor de thuisstad van het merk, maar voor Knokke-Zoute, ‘een plek die met zijn ontspannen en exclusieve sfeer perfect past bij Morobé’. Sestig ontwierp hier een flagshipstore waarvan het interieur wordt gekenmerkt door een scherpe geometrie, spel met licht en een afwisseling van texturen.

Bekijk hier de beelden van de winkel:

Beeld: Morobé via Nightingale
morobe