Donald Trump boos op Nordstrom over Ivanka Trump label

Donald Trump heeft op Twitter zijn onvrede geuit over Nordstrom. De warenhuisketen schrapte deze week het label Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president.

Trump stelt dat Nordstrom zijn dochter ‘oneerlijk heeft behandeld’. “Ze is een geweldig persoon - pusht mij altijd om het juiste te doen! Verschrikkelijk!,” twitterde hij.

Het Amerikaanse warenhuis Nordstrom stopte vorige week met de verkoop van het label Ivanka Trump. Het modemerk van de presidentsdochter is inmiddels niet meer verkrijgbaar op de website. “We hebben gezegd dat we inkoopbeslissingen maken op basis van prestaties. We hebben duizenden merken - meer dan 2.000 worden er alleen al op de website aangeboden,” zegt Nordstrom in een statement.

Een woordvoerder benadrukte in de media dat de warenhuisketen jaarlijks afscheid neemt van 10 procent van de modemerken in het assortiment om ruimte te maken voor nieuwe labels. “In dit geval, gebaseerd op de prestaties van het label, hebben we besloten niet in te kopen.” Volgens de woordvoerder van de president Sean Spicer heeft het luxe warenhuis het label laten vallen omdat het niet achter het inreisverbod staat dat de president instelde.

Beleggers waren overigens niet onder de indruk van de tweet van Trump. De koers van het aandeel Nordstrom daalde 1 procent, maar herstelde snel.

Beeld: Facebook Ivanka Trump HQ

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN