• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Deel centrum Antwerpen afgesloten door waterlek

Deel centrum Antwerpen afgesloten door waterlek

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

In Antwerpen is in de nacht van dinsdag op woensdag een hoofdwaterleiding gesprongen op de Italiëlei, vlak bij de Paardenmarkt in het centrum. Hierdoor zijn verschillende straten onder water gelopen, zo meldt de Standaard.

De Leien tussen de Keyserlei en de Paardenmarkt stonden helemaal blank, waardoor nog steeds geen doorgaand verkeer mogelijk is. De Leien is één van de belangrijkste winkelgebieden in Antwerpen, hier zitten vooral speciaalzaken gevestigd. Ook de Rooseveltplaats, een belangrijk verkeersknooppunt voor bussen en trams, is volledig ondergelopen.

Het stadsbestuur van Antwerpen heeft een rampenplan in werking gesteld. Het lek is intussen zo goed als dicht, maar wel moet nog worden onderzocht hoe het is gesteld met de ondergrondse stabiliteit. Ook is het wegdek op verschillende plaatsen zwaar beschadigd. De Leien zullen daardoor mogelijk nog uren afgesloten blijven voor alle verkeer tussen de Keyserslei en de Paardenmarkt. Hoe laat de problemen opgelost zullen zijn, is vooralsnog niet bekend.

Antwerpen
de leien