• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Decathlon plant expansie naar Ierland

Decathlon plant expansie naar Ierland

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Decathlon staat voor een debuut op de Ierse markt. De Franse sportwarenketen heeft de opening van haar eerste filialen in Ierland op de planning staan voor 2019, aldus The Irish Times. Het medium sprak met de onlangs aangestelde CEO Bastien Grandgeorge, die verantwoordelijk is voor de lancering van de keten in Ierland, over de plannen.

Volgens het medium opent Decathlon negen vestigingen in Ierland verspreid over de komende jaren, onder meer in Dublin, Cork en Galway. De negen locaties moeten plek bieden aan 500 werknemers. Ter voorbereiding op de aanstaande winkelopeningen heeft het bedrijf een Iers kantoor geopend in Sandyford en lanceerde het een Ierse webshop. Inmiddels is het bedrijf dichtbij een deal voor een retaillocatie net buiten Dublin, aldus The Irish Times.

“We zullen de tijd nemen om de perfecte locatie voor ons concept te vinden,” aldus CEO Bastien Grandgeorge tegenover de krant. “We hebben geen haast, dus als het betekent dat we pas in 2021 openen is dat geen probleem. We zijn hier gekomen om te blijven.” Volgens Grandgeorge zijn de voorbereidingen al in volle gang: momenteel is een team van vijf medewerkers druk bezig met het rekruteren van personeel. Eind 2018 hoopt Decathlon ruim zeventig werknemers in Ierland te hebben.

Decathlon is sinds haar oprichting in 1976 doorgegroeid naar 1350 winkels in meer dan veertig landen en wordt hiermee gerekend tot één van de grootste sportretailers ter wereld. Het laatste financiele jaarverslag,dat van 2016, liet een omzet zien van rond de 10 miljard euro. Ierland is één van de laatste Europese markten waar nog geen winkel gevestigd zit. Het Franse concern plande volgens The Irish Times eerder al een introductie op de Ierse markt, maar zag daarvan af door de uitbraak van de financiële crisis in 2008. In Nederland heeft Decathlon momenteel twaalf vestigingen, onder meer in Amsterdam, Tilburg en Den Haag.

Beeld: FashionUnited

Bastien Grandgeorge
Decathlon
Ierland
The Irish Times