Decathlon keert terug naar Noord-Amerika

Na een jaar met goede internationale omzetten, heeft Decathlon besloten op grotere schaal uit te breiden. De Franse sportketen gaat binnenkort winkels openen in Noord-Amerika en keert na ruim tien jaar terug naar de Verenigde Staten. Dat melden diverse media.

Decathlon was tussen 1999 en 2006 al actief in de Verenigde Staten met enkele winkels in de buurt van Boston. De retailer richt nu haar pijlen op de westkust van het land, met een eerste winkelopening eind dit jaar in San Francisco. De vestiging telt een oppervlak van 4.200 vierkante meter, waarvan 1.000 gewijd aan sport, schrijft La Presse. Ook in andere delen van de Verenigde Staten zullen winkels volgen.

Daarnaast betreedt Decathlon voor het eerst de Canadese markt, met de opening van een filiaal in Brossard, Montreal. Deze opent in de lente van 2018 haar deuren.

In Midden- en Zuid-Amerika was Decathlon al aanwezig met winkels in steden als Mexico Stad, Brazilië en Bogota. Vorig jaar passeerde Decathlon’s omzet de 10 miljard euro, 67 procent daarvan werd gegenereerd in buitenlandse markten. In datzelfde jaar opende de sportretailer voor het eerst winkels in Singapore, Maleisië, Slovenië en Ivoorkust. In totaal beschikt de keten over zo’n 1.180 winkels in 28 verschillende landen.

Beeld: Decathlon Nederland Facebook

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN