• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • De Kringwinkel en bpost gaan samenwerking aan voor afhaalpunten en pakketautomaten

De Kringwinkel en bpost gaan samenwerking aan voor afhaalpunten en pakketautomaten

Door Ilona Fonteijn

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Kringwinkel en bpost hebben de handen ineengeslagen om het afhalen en verzenden van pakjes mogelijk te maken in twintig Kringwinkels, dat maken de twee bekend middels een persbericht.

De eerste Pakjespunten zijn eerder deze week geopend in Maasmechelen en Maaseik. De bedoeling is dat er in 2022 in totaal 11 afhaalpunten en 9 pakketautomaten geopend zijn in andere Vlaamse steden, zoals Gent, Antwerpen en Kontick. Naast een extra service, zien de Kringwinkel en bpost dit als een kans om ‘e-commerce te koppelen met circulair ondernemen’.

Kris Stevens, Key Account Manger Indirect Channels bij bpost is blij met de samenwerking: “Bpost wil de groenste postoperator van Europa worden en onze CO2-uitstoot met 30 procent reduceren. De Pakjespunten en Pakjesautomaten zorgen ervoor dat er minder bestelwagens moeten rondrijden. Door samen te werken met De Kringwinkels kunnen klanten hun winkelbezoek combineren met het afhalen of verzenden van het pakje. Door hun uitstekende ligging, toegankelijke parking, openingsuren en hun ruime stockagemogelijkheden voor de pakjes zijn De Kringwinkels een gedroomde partner om ons netwerk verder uit te breiden.”

De Kringwinkel is een tweedehands winkelketen die zijn steentje bij wil dragen aan de maatschappij: zo worden de inkomsten uit de verkoop gebruikt het bedrijf om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Daarnaast is het motto van De Kringwinkel dat iedereen kwaliteitsvol kan shoppen, ook met een beperkt budget, zo is te lezen op hun website. De Kringwinkel heeft 162 filialen verspreid over België, en beschikt ook over een webshop.

Beeld: Bpost

Bpost
De kringwinkel