Christian Wijnants opent eerste flagshipstore in Antwerpen

Modeontwerper Christian Wijnants opent in september zijn eerste flagshipstore in Antwerpen. In de winkel zullen de prêt-à-porter- en accessoirecollecties verkrijgbaar zijn. Een maand na de opening van de winkel zal de collectie ook online verkrijgbaar zijn.

Het label van Wijnants is al gevestigd in Antwerpen, en nu komt er een eigen winkel, met een winkeloppervlakte van 100 vierkante meter. "Ik ben afkomstig uit Brussel, maar Antwerpen werd mijn tweede thuis,” zegt Wijnants tegen Gazet van Antwerpen. "Na de afronding van mijn studies aan de Antwerpse modeacademie in 2000 bleef ik er plakken. Nu mijn bedrijf er is gevestigd, leek het me meer dan logisch om er mijn flagship te starten. Het is bovendien een creatieve en inspirerende stad."

Christian Wijnants opent eerste flagshipstore in Antwerpen

De nieuwe flagshipstore bevindt zich aan de Steenhouwersvest, in de Sint-Andriesbuurt. ‘Een unieke omgeving die de liefde van de ontwerper voor natuur, kunst en architectuur uitademt’ volgens het persbericht. Ook winkels van Diane von Furstenberg en het Belgische juwelenlabel Wouters & Hendrix bevinden zich in de buurt. Het interieur is een concept van de Zweedse architect Andreas Bozarth Fornell. “De inrichting is een samenspel van verschillende materialen. Dit principe komt ook vaak terug in mijn collecties,” legt Wijnants uit aan de Antwerpse krant.

Eerste flagshipstore Christian Wijnants opent in Antwerpen

Wijnants komt uit Brussel, maar verhuisde in 1996 naar Antwerpen om mode te studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Met zijn afstudeercollectie won hij in 2000 de Dries Van Notenprijs voor beste collectie. En daar bleef het niet bij; na zijn studie won hij ook de 'Grand Prix' van het Festival d'Hyères in Frankrijk. De prijs zorgde ervoor dat het Franse luxewarenhuis Colette in Parijs zijn label ging inkopen. De T-shirtlijn die hij na zijn afstuderen lanceerde, was ook erg succesvol. Nadat hij aan de slag ging als creatief assistent voor Dries van Noten in Antwerpen en Angelo Tarlazzi in Parijs, richtte hij in 2003 zijn eigen label op. Tien jaar later is Wijnant’s label in meer dan 60 winkels wereldwijd te koop, waaronder Barneys in New York, Harvey Nichols in Londen en 10 Corso Como in Milaan. Tussendoor sleepte hij ook de 'Swiss Textiles Prize 2005' en de 'Andam-award 2006' in de wacht.

Christian Wijnants opent eerste flagshipstore in Antwerpen

In 2013 won Christian Wijnants, die bekend staat om zijn innovatieve woltechnieken, de prestigieuze ’International Woolmark Prize’. De ontwerper kreeg een geldprijs en mocht zijn collectie van merinowol, waarmee hij de prijs won, verkopen in bekende warenhuizen over de wereld. Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld wonnen de eerste editie, wat de start van hun carrière betekende. De jury bestond eveneens uit gerenommeerde modenamen, zoals Donatella Versace en Vogue Italia hoofdredactrice Franca Sozzani.

In een eerder interview liet de ontwerper weten niet voor één type vrouw of een elite te ontwerpen. “Ik hou van het idee om verschillende generaties cliënten uit verschillende delen van de wereld te kleden. Ik hoop dat ik mijn droom kan voortzetten om vrouwen overal ter wereld te kunnen kleden en gelukkig te maken,” aldus Wijnants.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN