• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • C&A, Decathlon, H&M en JBC kledingketens met meeste winkeloppervlak in België

C&A, Decathlon, H&M en JBC kledingketens met meeste winkeloppervlak in België

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

C&A heeft van alle kledingketens in België het grootste totale winkeloppervlak. Beeld: C&A

Van alle kledingketens in België bedekken C&A, Decathlon H&M en JBC de meeste vierkante meters winkelvloeroppervlak. Decathlon heeft gemiddeld de grootste winkels. Dat blijkt uit onderzoek van databureau Locatus, dat ieder jaar twee top honderd-lijsten samenstelt van Belgische winkelformules: één op basis van oppervlak en één op basis van het aantal verkooppunten.

In de eerste lijst is C&A de modeketen met de meeste vierkante meters winkel. De keten belandde op plek zeventien van de lijst, met een winkeloppervlak van totaal 131.332 vierkante meter, verspreid over 112 verkooppunten. De keten wordt voorafgegaan door een hele trits super- en bouwmarkten, waaronder Carrefour, Aldi en Hubo België. Carrefour-winkels bedekken de meeste vierkante meters: 546.702 in totaal.

Na C&A volgen de warenhuizen Galeria Inno en Trafic en daarna sportwinkel Decathlon, met 121.287 vierkante meter, verdeeld over 38 vestigingen. Op plek 22 staat H&M, met een winkelvloeroppervlak van 101.584 vierkante meter. JBC staat op plek 27 met 90.172 vierkante meter. H&M en JBC hebben respectievelijk 57 en 111 winkels in België.

Decathlon heeft over het algemeen de ruimste winkels, met een gemiddeld winkelvloeroppervlak van 3192 vierkante meter per winkel. Bij H&M is dat 1782 vierkante meter, bij C&A 1173 vierkante meter, en bij JBC 812 vierkante meter.

C&A
Decathlon
H&M
JBC
Locatus