• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Brussel lokt solden-shoppers met 2 dagen gratis parkeren

Brussel lokt solden-shoppers met 2 dagen gratis parkeren

Door May-Anne Oltmans

30 dec. 2016

Retail

Tijdens de aankomende solden kan er in het centrum van Brussel op twee dagen gratis worden geparkeerd. Op die manier wil de stad consumenten aanmoedigen om tijdens de solden naar de hoofdstad te komen, bericht Bruzz.

Op 3 januari (de eerste dag van de aankomende soldenperiode) en op 7 januari (de eerste zaterdag van de solden) zullen de openbare parkeerplaatsen die zich bevinden in de Vijfhoek gratis zijn. Automobilisten hoeven op beide dagen dus niet de aanwezige parkeermeters te gebruiken.

”Dankzij deze uitzonderlijke maatregel zullen klanten naar de winkels in het centrum van de stad kunnen komen zonder tijdsdruk, en zonder dat ze eraan moeten denken om hun auto te verplaatsen,” aldus Marion Lemesre, schepen van Economische Zaken in Brussel. Daarnaast zullen de winkels bij uitzondering ook open zijn op zondag 8 januari. Normaal gesproken zijn de winkels geopend op de eerste zondag van de maand, maar omdat die dag op 1 januari valt is besloten de koopzondag een week op te schuiven, aldus Lemesre.

Beeld: Brussels, Facebook

Brussel
Koopzondag
Solden