• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Brussel: gratis pendelbussen in de stad tijdens de solden

Brussel: gratis pendelbussen in de stad tijdens de solden

Door Arjan Ranjbar

21 dec. 2017

In het centrum van Brussel zullen drie shuttlebussen winkelend publiek door de stad rijden tijdens de aanstaande solden. De route voert langs verschillende winkelstraten en wijken in de Belgische hoofdstad. Het initiatief is een idee van ING en de stad Brussel.

De elektrische Free Shopping-bussen stoppen om het kwartier bij zeven haltes in de Brusselse binnenstad, waaronder de Grote Markt, het Koningsplein en de Nieuwstraat. De bussen rijden op vrijdag en zaterdag, en elke eerste zondag van de maand. De bussen tellen 22 zitplekken en zijn voorzien van WiFi-verbinding. Ook na de solden zullen de bussen blijven rijden in de stad, tot eind mei. De Free Shopping-bus is een éénjarig initiatief van de stad Brussel om meer mensen naar de verschillende winkelstraten-en wijken te trekken.

België heeft een wettelijk vastgelegde uitverkoopperiode: van 3 januari tot 31 januari en van 1 juli tot 31 juli is er solden. Alleen producten die minstens dertig dagen in de winkel hangen, mogen worden afgeprijsd. Voorafgaand aan de solden geldt een sperperiode, die ook een maand duurt. In die periode mogen ondernemers geen afprijzingen aankondigen, zodat consumenten tijdens de uitverkoop de nieuwe prijs met de oorspronkelijk prijs kunnen vergelijken.

Brussel
Solden