• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Brugge krijgt een koopzondag

Brugge krijgt een koopzondag

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Goed nieuwe voor shoppers die graag op zondag hun waar kopen: na Kortrijk en Antwerpen start ook Brugge met koopzondag. Voortaan openen 50 winkels op elke eerste zondag van de maand hun deuren in de West-Vlaamse stad. Dat meldt Retaildetail.

De West-Vlaamse stad kon niet achterblijven, meent Pier Vanderyse van het Brugse Handelscentrum. De koopzondagen waren in Kortrijk en Antwerpen al lang ingeburgerd, maar ook in Brugge waren een aantal winkels al sinds een tiental jaar open op zondag.

"Brugge loopt sowieso vol op zondag. De voorbije jaren hebben we gezien dat de winkeliers die op zondag hun deuren openden, goed hebben verkocht. Ook de ketens hebben gemerkt dat zij hun omzet draaien", zegt Vanderyse in Het Laatste Nieuws.

Volgens Filip Himpe, uitbater van herenzaak Parallax moet de ondernemer zich aanpassen aan de huidige maatschappij. “Op weekdagen lukt shoppen amper nog, of zijn de mensen vaak gestresseerd. Wij kunnen dit opvangen met ons personeel. Dat is geen eenvoudige oefening, maar het moet lukken,” zegt hij.

brugge
Koopzondag