• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bpost test duurzame verpakkingen die tot 100 keer kunnen worden hergebruikt

Bpost test duurzame verpakkingen die tot 100 keer kunnen worden hergebruikt

Door Eugenia Melissen Ferrer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Pexels

Het Belgische postbedrijf Bpost is samen met het Franse bedrijf Hipli aan een nieuw duurzaam proefproject begonnen. Hierbij worden duurzame verpakkingen getest die tot 100 keer kunnen worden hergebruikt, zo meldt het in een persbericht.

Voor de levering van de bestellingen van de klanten van Belgische fashion retailer Torfs, outdoor- en vrijetijdsconcept A.S.Adventure en conceptstore Juttu worden vanaf 28 juni herbruikbare verpakkingen gebruikt, zo is in een persbericht te lezen. De verpakkingen zijn waterdicht en scheurvast. De herbruikbare verpakkingen, die tot het formaat van een envelop kunnen worden gevouwen, kunnen gratis worden teruggestuurd via het netwerk van ophaalpunten van Bpost. Deze worden vervolgens schoongemaakt en kunnen tot wel 100 keer worden hergebruikt. Het gebruik van herbruikbare verpakkingen verlaagt de CO2 voetafdruk met 83 procent ten opzichte van kartonnen verpakkingen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door door Hipli.

Tussen 29 juni en 29 september ontvangen de klanten van Torfs hun pakjes in herbruikbare verpakkingen. Voor de klanten van A.S.Adventure en Juttu gaat de test van start in augustus.

Bpost
Circulariteit
Duurzaamheid