• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Binnenkijken bij het nieuwe Adidas-concept ‘Laundromat’

Binnenkijken bij het nieuwe Adidas-concept ‘Laundromat’

Door Jan Schroder

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De nieuwe Adidas „Laundromat“ winkel in Berlijn. Credits: Adidas

Adidas slaat nieuwe wegen in met zijn nieuwste winkel. Op zaterdag opende het Duitse sportmode bedrijf de pop-up store "Laundromat" in de Berlijnse wijk Prenzlauer Berg. De look, het assortiment en de locatie zijn bewust anders dan die van conventionele Adidas-winkels.

Credits: Adidas

Met de nieuwe winkel van 105 vierkante meter aan de Stargarder Strasse 74 betreedt het merk "voor het eerst een terrein buiten de bekende modewijken", benadrukte Adidas in een persbericht. Er is gebruikgemaakt van een speciaal ontwikkeld concept: "Er wordt een gloednieuw design gepresenteerd, dat niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel is geïnspireerd op de 'wasserette'-scène. Het basisidee is de fusie van innovatie en duurzaamheid, gecombineerd met proactieve integratie van lokale jongeren en buurtcultuur", legde het sportartikelenbedrijf uit.

Credits: Adidas

De uitstraling van het merk is ingetogener dan gebruikelijk: "Adidas houdt zich bewust op de achtergrond met de eigen branding en laat het podium over aan het productaanbod en lokale partners," kondigde het bedrijf aan. Bij de start zullen het kledingverhuurbedrijf Pool en de tweedehands leverancier Westend Vintage zich presenteren in de nieuwe winkel.

Credits: Adidas

Het plan is om in de toekomst een "regelmatig wisselend assortiment" aan te bieden, legde Adidas uit. Tegelijkertijd wordt de winkel gebruikt als een "lokale activeringsruimte": "Als creatieve ruimte die leeft van en voor Berlijners, zullen hier in de toekomst ook evenementen plaatsvinden buiten de openingstijden", aldus een verklaring.

Credits: Adidas
Adidas