• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bezoekersaantal stadscentrum Brussel terug op pre-corona niveau

Bezoekersaantal stadscentrum Brussel terug op pre-corona niveau

Door Marthe Stroom

12 mei 2022

Retail

Photo by Noel Broda on Unsplash

De voetgangersstroom in het commercieel centrum van Brussel lag de afgelopen drie maanden weer op het gemiddelde van voor de corona lockdowns, zo blijkt uit cijfers van Hub.brussels, het Brussels Agentschap voor Bedrijfsondersteuning. Ook deelt Hub.brussels op basis van deze cijfers mee dat de Nieuwstraat opnieuw de ‘nummer een winkelstraat’ van Brussel is, nadat deze plek de afgelopen jaren tijdelijk was ingenomen door de Naamsepoort.

Het gemiddeld aantal dagelijkse bezoekers lag in maart 2022 met 44.000 exact even hoog als in november 2019. Op zaterdag 30 april 2022 wandelden er zelfs meer dan 70.000 voetgangers het stadscentrum van Brussel, een opvallend hoog cijfer dat het gemiddeld aantal dagelijkse bezoekers van ruim 49 duizend in de normaliter drukke maand januari van het laatste pre-corona jaar 2020 overtreft.

Barbara Trachte, staatssecretaris voor Economische Transitie, deelt aan Hub.brussels mee de cijfers ‘bijzonder bemoedigend’ te vinden: "Het is een aanwijzing dat het stadscentrum na twee verschrikkelijke COVID-jaren zijn commerciële aantrekkingskracht heeft behouden.”

Over het succes van de Nieuwstraat zegt CEO van Hub.brussels Isabelle Grippa in een persbericht deze als een indicator voor de ‘algemene gezondheid van het stadscentrum’ te zien: "Het feit dat deze winkelstraat opnieuw aan de top staat, ook al zijn de toeristenaantallen nog niet opnieuw op hun hoogtepunt, is een goed voorteken voor de detailhandel en de horeca van het stadscentrum in zijn geheel."

Brussel