• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Benelux-klanten Vente-privee moeten voortaan naar Vente-Exclusive

Benelux-klanten Vente-privee moeten voortaan naar Vente-Exclusive

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Vente-privee voegt de Nederlandse en Belgische webwinkel samen op Vente-Exclusive.com. Klanten van de Nederlandse en Belgische Vente-privee worden voortaan naar de Franse Vente-Exclusive doorverwezen. Dat meldt Twinkle.

Leden hebben al een e-mail ontvangen met de aankondiging “Starting tomorrow, you will only be able to find your favourite brands at discounted prices at Vente-Exclusive.com” volgens Twinkle.

Het account van klanten uit Nederland en België verhuist mee naar Vente-Exclusive.com. Klanten uit Luxemburg komen ook op deze site terecht. Andere Europese consumenten, uit Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Groot-Brittannië houden nog steeds toegang tot de Franse Vente-privee.com.

Vente-privee had pas sinds twee jaar een Nederlandstalige webwinkel, maar was al sinds 2011 actief in Nederland.

Ventee-privee voegt Nederlandse en Belgische webwinkel samen op Vente-Exclusive

In 2015 kreeg de Franse e-commerce partij Vente-Privee een meerderheidsbelang van 50,1 procent in het Belgische Vente-Exlusive.com. De Belgische aandeelhouders behielden 49,9 procent van het bedrijf. Beide partijen spraken van een ‘strategische alliantie’. De oprichters van Vente-Exclusive.com, Stefan Tournoy en Léon Seynave, zeiden toen: “Een alliantie met de leider in Europa is uniek en laat ons toe om nog sneller te groeien door onder andere nieuwe productcategorieën aan de webshop toe te voegen. We zullen onze leden meer nieuwe merken kunnen aanbieden, met dezelfde klantgerichte service die ze van ons gewend zijn.” Ondanks het meerderheidsbelang zal Vente-Exclusive.com zelfstandig blijven functioneren, lichtte Jacques-Antoine Granjon, oprichter en CEO van Vente-privee.com toen toe.

De Belgische e-tailer liet eerder al weten verder internationaal te willen uitbreiden. De verwijzing van Benelux-klanten naar Vente-Exclusive is de eerste zichtbare actie in de alliantie van de twee e-commerce partijen.

De Franse Vente-privee.com is gespecialiseerd in de stockverkoop van merkkleding, en organiseert sinds 2001 verkoopevenementen voor haar 25 miljoen leden op Vente-privee.com. De sales duurt slechts 3 tot 5 dagen en worden georganiseerd in samenwerking met meer dan 2.600 grote internationale merken. Daardoor is het aanbod van productcategorieën groot: van mode tot woonaccessoires, sportartikelen en elektronica. Met 2.500 werknemers in 8 Europese landen behaalde Vente-Privee een jaaromzet van 1 miljard euro, tegenover 1,7 miljoen euro in 2014.

Het Belgische Vente-Exclusive.com werd in 2006 opgericht en is marktleider in online privéverkopen van mode- en lifestyleartikelen in de Benelux. Vaak worden er hoge kortingen geboden op bekende en populaire merken. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van 90 miljoen euro bruto-omzet (incl. BTW), net als in 2014. De e-commerce site telt ruim 4 miljoen leden in België en Nederland.


Vente Exclusive
Vente Privee