• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Belgische Akaso opent flagshipstore in Brussel

Belgische Akaso opent flagshipstore in Brussel

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Belgische Akaso heeft onlangs een flagshipstore geopend, in het hart van de beroemde Koninklijke Sint Hubertusgalerijen in Brussel. Het pand zit op de hoek met de befaamde Rue De Bouchers.

Akaso is het geesteskind van Philippe Vertriest, een Belg met een voorliefde voor Afrikaanse kunst en cultuur, iets wat ook terugkomt in zijn ontwerpen. Zijn eerste collectie kwam tot stand door middel van een samenwerking met de Ethiopische Kara-stam. “Afrikanen hebben ook het talent om op verrassende wijze materialen en objecten een nieuw leven te geven,” aldus Vertriest in een persbericht.

Voor de winkelindeling is gekozen voor wandpanelen van gerecycled aluminium: een primeur voor België. Ook is er gekozen voor een wand met echt mos, afkomstig uit Finland. “Dat herinnert mij aan het intense groene landschap in Zuid-Ethiopië,” aldus Vertriest. Maar ook zijn Brusselse afkomst komt terug. “In mijn thuisstad vond ik objecten die eerder het decor maakten van bekende Brusselse gebouwen: twee vintage Herman Miller zetels van de RTBF en 70s spiegels uit het De Ligne gebouw.”

Het merk, opgericht in 2014, heeft verkooppunten in zowel België als Nederland. De flagshipstore is de eerste eigen winkel van Akaso en te vinden op Koningsgalerij 1 Galerie du Roi 1000 Brussel, waar Vertriest persoonlijk klanten ontvangt. In België heeft het vijftien verkooppunten, onder andere L’Heroine in Brugge en Suite in Gent. In Nederland is het merk te vinden bij Avalon in Goes, Nivoo in Venlo en Anne-Belle Mode in Weert.

Beeld: Akaso

Akaso