Hoewel de eerste dagen van de onlangs gestarte wintersolden in de winkelstraat vrij rustig verliepen, zijn de online solden volgens Flipit België juist enorm in populariteit gegroeid. Belgische consumenten zoeken ten opzichte van de zomersolden van 2016 met 27 procent meer naar producten online, blijkt uit een analyse die de kortingswebsite maakte.

Ten opzichte van de afgelopen jaren, is de populariteit van de online solden significant gegroeid. Volgens Flipit zijn de online solden in België zelfs populairder dan ooit. Met name modewebwinkels profiteren hiervan, hoewel bepaalde categorieën in vergelijking met de zomersolden meer in trek zijn in de winter.

Waar veel online retailers vaak een permanente outletselectie hebben en de online solden hierdoor wellicht overbodig lijken, zorgen de grootte van zowel de korting als de collectie voor extra aandacht. Tijdens de soldenmaand zijn er volgens Flipit meerdere kortingen mogelijk op een groter aanbod.

Een ander voordeel van online solden is dat het assortiment bijna onuitputbaar is, stelt het bedrijf. Waar de meest voorkomende maten tijdens de eerste soldendagen vaak al zijn uitverkocht in de fysieke winkels, wordt het online aanbod meestal snel aangevuld.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN