Het Belgische familiebedrijf Bel&Bo onderneemt al een lange tijd op een transparante manier, waarbij elke stap van productie traceerbaar is, en treedt nu officieel toe tot de Fair Wear Foundation (FWF). Bel&Bo is een familiewinkel met een aanbod voor mannen, vrouwen en kinderen. Naast kleding verkoopt het bedrijf ook schoenen en accessoires.

"Deze toetreding is het resultaat van een jarenlang proces," zegt Lode Benoit, algemeen directeur van Bel&Bo, in een persbericht. "Eerlijk en duurzaam ondernemen behoort tot de intrinsieke waarden van ons bedrijf. We investeren ook daadwerkelijk in ethisch ondernemen. De kleding wordt milieuvriendelijk geproduceerd, er is geen sprake van kinderarbeid en er worden eerlijke lonen aan de arbeider uitgekeerd. Zo hebben we binnen ons bedrijf een team opgericht dat in contact staat met de fabrikanten en waakt over de naleving van de samenwerkingsakkoorden. We kregen reeds bemoedigende rapporten en willen nog een stap zetten door onze gedragscode volledig aan te passen aan de eisen van FWF en ons officieel te engageren door onze toetreding."

FWF is een organisatie waarbij vakbonden en bedrijven zijn aangesloten. “De toetreding tot FWF is meer dan een lidmaatschap,” zegt Lotte Schuurman van FWF. “Het is belangrijk dat FWF-leden tijd en financiële middelen vrij maken om hun doelstellingen te realiseren. Niet eenmalig, maar gedurende het hele lidmaatschap. Voor de toetreding moet elk nieuw potentieel lid ons een lijst bezorgen van de fabrikanten waarmee het samenwerkt. We zien ethisch ondernemen als een gedeelde verantwoordelijkheid. We streven dan ook naar een lange termijn relatie tussen de merken en de producenten in de lagelonenlanden."

Bel&Bo telt nu 450 medewerkers en 85 winkels in België.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN