• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Avenue 32 trekt stekker eruit

Avenue 32 trekt stekker eruit

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Britse luxe webshop Avenue 32 is gestopt. 'Na zes geweldige jaren hebben we besloten om te focussen op nieuwe projecten,' staat te lezen op de site. Eerder deze maand berichtte Drapers dat Avenue 32 de inkooporders voor aankomend najaar had afgezegd en dat geen nieuwe orders voor lente/zomer 2018 zouden worden geplaatst. In juni liet Avenue 32 weten dat het in de etalage stond na een 'strategische evaluatie van het bedrijf' en het op zoek was naar een investeerder ten einde om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

De concurrentie voor online luxe modeplatforms is stevig gegroeid. Meest recent is de lancering van LVMH's platform 24 Sevres dat alles uit de kast trekt om deze markt te veroveren. Andere grote spelers zijn bedrijven als Farfetch, Yoox Net-a-Porter en Matches Fashion.

Avenue 32 werd in 2011 gelanceerd door Roberta Benteler met als doel een platform te bieden voor startende ontwerpers om hun collecties online te verkopen. In de laatste jaren richtte het bedrijf zich steeds meer op groothandelsactiviteiten. In 2015 werd topman Stephan Ayres van warenhuis Liberty aangetrokken als directeur mode van Avenue 32

24 Sevres
avenue32
Matches Fashion
Yoox Net a porter