• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • American Apparel sluit definitief alle winkels in Europa

American Apparel sluit definitief alle winkels in Europa

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Europese fans van modemerk American Apparel die nog iets willen kopen van hun favoriete merk, moeten snel zijn. Nadat eerder al de Europese webshop werd gesloten, is nu ook bekend geworden dat alle fysieke winkels van American Apparel in Europa zullen verdwijnen.

In Nederland heeft American Apparel twee winkels, welke beide zijn gevestigd in de hoofstad. Het Parool meldt dat het filiaal aan de Westerstraat op zondag 22 januari de deuren definitief sluit, waarna alle resterende kleding zal worden overgebracht naar de winkel in de Utrechtsestraat. Deze winkel zal dan waarschijnlijk nog zeven weken langer geopend kunnen blijven. Volgens medewerkers leverde het bedrijf al wekenlang geen nieuwe voorraad meer. In België heeft American Apparel ook een vestiging, namelijk in Antwerpen. Hoe lang deze winkel nog kan blijven opereren, is niet bekend.

Eerder deze maand werd bekend dat American Apparel werd overgenomen door het Canadese Gildan Activewear. Al snel werd bekend dat de nieuwe eigenaar weinig ziet in de winkels van het merk, en dat alle Noord-Amerikaanse filialen van het merk voor het einde van april dicht zullen zijn. Verwacht wordt dat Gildan Activewear het merk alleen nog via groothandel en warenhuizen wil blijven verkopen. In totaal heeft American Apparel meer dan twintig winkels in Europa, in onder andere Barcelona, Berlijn en Parijs.

Beeld: American Apparel Facebook

American Apparel
Gildan Activewear