• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • American Apparel sluit bijna alle Britse filialen

American Apparel sluit bijna alle Britse filialen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Ruim een maand nadat American Apparel voor de tweede keer uitstel van betaling heeft aangevraagd, heeft het Amerikaanse modebedrijf vorige week twaalf van haar dertien winkels in Groot-Brittannië gesloten. Dat bevestigde curator KPMG. De laatste overgebleven Britse winkel bevindt zich in Camden High Street in Londen.

”In de afgelopen zeven weken hebben we onze plannen om alle winkels op korte termijn te sluiten om de voorraad te verkopen en daarmee waarde te realiseren voor de schuldeisers, uitgevoerd,” aldus Jim Tucker, herstructureringspartner bij KPMG. Door het sluiten van de filialen in onder andere Nottingham, Glasgow, Leeds, Bristol en Brighton verliezen zo’n 150 medewerkers hun baan. De overgebleven Britse winkel zal in januari alsnog dicht gaan.

Afgelopen maand kwam American Apparel opnieuw in de problemen, slechts enkele maanden na het aflossen van de 200 miljoen dollar aan schuld en de eerste aanvraag van uitstel van betaling. Inmiddels is bekend dat de Canadese fabrikant Gildan Active Wear Inc. de intellectuele eigendommen van het in Los Angeles gevestigde modemerk voor 66 miljoen euro overneemt. Het bedrijf wil echter niet alle 230 retaillocaties overnemen, waardoor American Apparel ook winkels in de Verenigde Staten wil sluiten.

De sluiting van de Britse winkels is een strategische stap in de poging om de overeenkomst met Gildan zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor de retailtak wordt nog een koper gezocht, maar volgens een advocaat van American Apparel zou het ‘onwaarschijnlijk’ zijn dat die wordt gevonden. De overgebleven winkels die niet kunnen worden verkocht, gaan vermoedelijk in april van volgend jaar dicht.

Beeld: American Apparel

American Apparel