• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Amazon test drones in Nederland, Groot-Brittannië en Canada

Amazon test drones in Nederland, Groot-Brittannië en Canada

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Online bestellingen worden tegenwoordig nog altijd aan de deur afgeleverd door de postbode, maar in de toekomst zou hier wel eens verandering in kunnen komen. E-tailer Amazon test in Nederland, Groot-Brittannië en Canada namelijk drones die in de toekomst kunnen worden ingezet voor de bezorgingsdienst ‘Prime Air’. Dat meldt ‘The Washington Post’.

Amazon CEO Jeff Bezos heeft tijdens een evenement van de ‘Washington Post’ de landen bekendgemaakt waar het bedrijf experimenteert met de onbemande luchtvaartuigen. In de Verenigde Staten moeten bedrijven officieel toestemming krijgen van de Federal Aviation Administration (FFA) voor zij drones mogen gebruiken. Amazon kreeg in april toestemming van de FFA om drones te testen, al waren hier wel verschillende restricties aan verbonden. Zo mocht niet ‘s nachts worden gevlogen, en moeten de vliegtuigen binnen het zicht van de bestuurder blijven. Daarom is besloten de experimenten nu buiten de landsgrenzen te laten plaatsvinden.

Net als onder andere de Small UAV Coalition heeft Amazon zich kritisch uitgesproken over de strenge regels die worden gehandhaafd omtrent drones. In landen als Zweden en Frankrijk zijn de regels soepeler, waardoor de Verenigde Staten uiteindelijk een achterstand kunnen oplopen wat betreft het innoveren van de drone technologie.

Prime Air wordt momenteel nog niet aangeboden. Het is de bedoeling dat de e-tailer met deze dienst binnen 30 minuten een pakket bij klanten kan bezorgen. Amazon heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de dienst voor het eerst wordt uitgerold. “Het aanbieden van Prime Air zal wat tijd kosten, maar we bieden het aan zodra de regelgeving het toelaat onze visie te realiseren,” luidt het op Amazon’s website.

Amazon
Prime Air