Amazon Prime voortaan ook in Nederland beschikbaar

Amazon biedt vanaf vandaag een nieuwe dienst aan in de Benelux: Amazon Prime. Het premium-abonnement bevat onder andere gratis verzending en exclusieve aanbiedingen voor leden. Met de lancering van Prime hoopt Amazon de concurrentie aan te gaan met Nederlandse webshops als Coolblue en Bol.com.

Nederlandse consumenten kunnen terecht op de Duitse website van Amazon. Vorig jaar al werd de Duitse site grotendeels vertaald voor de Nederlandse consument. Sinds een week is het ook mogelijk om met iDEAL te betalen. Inmiddels draait Amazon een jaaromzet van zo'n 250 miljoen euro in Nederland. De Prime-dienst zal eerst tegen een gereduceerd tarief van 3,99 euro worden aangeboden. Vanaf april 2018 wordt dat bedrag verhoogd naar 5,99 euro. Het zal in eerste instantie gaan om een light-versie van de dienst, die in andere landen onder meer een optie bevat die het mogelijk maakt om pakketten twee uur later al in huis te hebben.

Het abonnement, dat in 2005 werd geïntroduceerd, bleek in andere landen een succes. Wereldwijd telt het tientallen miljoenen gebruikers verspreid over dertien landen, al worden exacte cijfers niet bekend gemaakt. Volgens Amerikaanse media is inmiddels bijna de helft van de Amerikaanse huishoudens lid. Dit jaar werd de dienst al gelanceerd in onder andere Mexico, China en India.

Beeld: Amazon

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN