Alexander Wang opent eerste Europese flagship store in Londen

De modewereld is amper bekomen van het nieuws dat Alexander Wang vertrekt bij Balenciaga, maar de ontwerper is zelf al stappen verder. Zijn eerste Europese flagship store is geopend in Londen, meldt de Britse Vogue. Het is tevens de grootste winkel van Wang tot nu toe.

"Ik heb altijd geweten dat Londen de eerste stad zou zijn in Europa waar ik een vlaggenschip zou willen openen," vertelde de ontwerper tijdens de opening aan Vogue UK. "Het is onze grootste Europese markt, en het is een van mijn favoriete steden in de wereld. Ik denk dat Londen de beste winkels in de wereld heeft."

Alexander Wang opent eerste Europese flagship store in Londen

De winkel is gevestigd aan Albemarle Street in Mayfair. Het ontwerp was in handen van architect Vincent Van Duysen. Met een winkeloppervlakte van 625 vierkante meter verdeeld over vier verdiepingen, is er ruimte genoeg voor alle categorieën van Wang’s collecties. De ontwerper liet weten dat het altijd een groot frustratiepunt was geweest dat hij niet genoeg ruimte had voor al zijn categorieën in zijn winkel in New York.

Foto’s: Vogue.co.uk

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN