• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Adidas verkoopt nog meer Yeezy-overschot

Adidas verkoopt nog meer Yeezy-overschot

Door DPA

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Credits: Adidas.

Adidas kondigt aan nog meer producten uit de Yeezy-reeks te verkopen, die voortkomen uit de samenwerking met controversiële rapper Kanye West. De samenwerking eindigde in 2022.

Adidas en de West ging uit elkaar nadat de muzikant en ontwerper verschillende uitspraken had gedaan die werden gezien als antisemitisch, wat aanzienlijke verliezen betekende voor het bedrijf. Er zijn nu twee deelvoorraden verkocht en de volgende volgt nu. Adidas heeft aangekondigd de verkoop aan het eind van het jaar te stoppen.

De producten zijn alleen nog digitaal verkrijgbaar, maakte Adidas maandag bekend. Het bedrijf had weken geleden al aangekondigd dat het dit jaar nog meer Yeezy-producten op de markt zou brengen tegen kostendekkende prijzen. Dit zou een totale omzet van ongeveer 250 miljoen euro betekenen. Dit zou verdere aanzienlijke afschrijvingen overbodig maken.

Adidas genereerde in 2022 een omzet van 1,2 miljard euro, waarvan de dure designerproducten de meeste omzet behaalden. Intussen werd zelfs gevreesd voor verlies voor het bedrijfsresultaat als er grotere posten moesten worden afgeschreven. De verkopen in 2023 eindigden op 750 miljoen euro. Volgens het bedrijf werd een aanzienlijk deel van de omzet gedoneerd aan organisaties die campagne voeren tegen discriminatie en haat, waaronder racisme en antisemitisme.

Adidas gaat ervan uit dat het alleen kleinere posten van een tweecijferig miljoen euro hoeft af te schrijven, zoals beschadigde goederen en producten die alleen verkrijgbaar zijn in individuele maten. De verkoop van Yeezy loopt eind dit jaar af.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited DE. Vertaling door Sylvana Lijbaart.

Adidas
Yeezy