• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Adidas benoemt Michelle Robertson als bestuurslid voor wereldwijde HR

Adidas benoemt Michelle Robertson als bestuurslid voor wereldwijde HR

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Credits: Beeld Pexels.

Adidas heeft Michelle Robertson benoemd tot lid van de raad van bestuur, verantwoordelijk voor de personeelszaken wereldwijd, met ingang van 1 januari 2024.

Robertson, een Britse staatsburger, aldus het bedrijf in een verklaring, werkt al meer dan achttien jaar bij Adidas en voorheen bij Reebok in verschillende HR-functies. Sinds juli 2023 geeft ze, op interim-basis, al leiding aan de personeelszaken bij Adidas wereldwijd. Robertson rapporteert aan CEO Bjørn Gulden.

“Met haar diepgaande HR-expertise, oprechte zorg voor mensen en passie voor het merk zal Michelle ons helpen om de positie van Adidas als een van de beste werkgevers wereldwijd verder te versterken”, aldus Thomas Rabe, voorzitter van de raad van toezicht van Adidas AG. De CEO van Adidas, Bjørn Gulden, voegt hieraan toe: “Michelle kent de branche, ze kent het bedrijf en, belangrijker nog: ze kent onze mensen. Ik kan me geen betere partner wensen om ervoor te zorgen dat we een mensgerichte, diverse en inclusieve werkplek blijven.

In een reactie op haar nieuwe rol bij Adidas, zegt Robertson: “Adidas is nu al zo’n geweldige plek om te werken. Samen met dit fantastische team van 60.000 gepassioneerde en getalenteerde Adidas-medewerkers, kijk ik ernaar uit om ons bedrijf nog beter te maken.”

Vanaf 1 januari 2024 zal de raad van bestuur van het bedrijf bestaan uit Bjørn Gulden (Chief Executive Officer en Global Brands), Arthur Hoeld (global sales), Harm Ohlmeyer (Chief Financial Officer), Michelle Robertson (Global Human Resources, People and Culture) en Martin Shankland (Global Operations).

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited USA. Vertaling en bewerking door Natasja Admiraal.

Adidas