• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Action wil uitbreiden in Belgische stadscentra’

‘Action wil uitbreiden in Belgische stadscentra’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

In Nederland is de formule voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Beste Winkelketen van het jaar, maar ook in België zet de groei van Action flink door. Onlangs opende de discounter een filiaal aan de Meir in Antwerpen en het bedrijf is van plan meer winkels in Belgische stadscentra te openen. Dat vertelt directeur Sander van der Laan in een recent interview met Gondola.

Van oorsprong opent Action voornamelijk winkels aan de buitenrand van steden, vaak op locaties die makkelijk bereikbaar zijn met de auto. “Dat doen we overigens nog altijd,” vertelt Van der Laan tegenover het magazine, benadrukkend dat hij Action naar bevolkte gebieden, en dus ook de binnenstad, wil brengen.

Een voorbeeld daarvan is het nieuwe Action-filiaal in Antwerpen, dat vorige maand in de Stadsfeestzaal aan de Meir, midden in het centrum van de stad, werd geopend. “Daar waar het kan en past willen we onze formule brengen, ook in het centrum van Antwerpen. Mensen moeten nog een beetje ontdekken dat we hier zitten, maar het gaat prima sinds de opening.”

Action breidde de afgelopen jaren flink uit en is volgens Van der Laan van plan om nog meer winkels in Belgische stadscentra te openen. De Nederlandse winkelketen bevindt zich onder andere in Frankrijk, Duitsland en sinds kort ook in Oostenrijk en Luxemburg. Vorig jaar opende de keten 141 winkels, waarmee het totaal aantal filialen uitkomt op 786. In België heeft Action 129 vestigingen.

Action