• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ACM stelt boetes voor kleine webwinkels bij

ACM stelt boetes voor kleine webwinkels bij

Door Anne Buis

16 feb 2017

Retail

Twee webwinkels die door Autoriteit Consument & Markt beboet waren hebben een lagere boete gekregen. Het bedrag werd bijgesteld nadat de eigenaressen bezwaar hadden aangetekend tegen de boetes. Dat meldt ACM.

In oktober 2016 beboette ACM verschillende webwinkels, waaronder Kiesdejuistesportbh en Hipvoordeheb. De webwinkels kregen beide een boete van 50.000 euro. De eigenaressen startten een bezwaarprocedure, omdat de boetes ver boven de draagkracht van de webwinkels lagen.

De eigenaressen gaven toelichting op hun financiële situatie, die met documenten werd onderbouwd. Daarop heeft ACM de boetes naar beneden bijgesteld. Zo krijgt Kiesdejuistesportbh een boete van 10.000 euro, en Hipvoordeheb een boete van 5.000 euro.

“ACM heeft de webwinkels beboet omdat zij op hun website consumenten onvoldoende informeerden over de rechten die gelden als zij binnen de bedenktijd van hun aankoop willen afzien. De eigenaressen hebben de overtredingen in bezwaar niet betwist,” meldt ACM. Tegen deze besluiten van de ACM kunnen de webwinkels beroep aantekenen bij de rechtbank.

Vijf webwinkels kregen in oktober een boete opgelegd door ACM, wegens het onvoldoende informeren van hun klanten over annuleringsregels. De beboete webwinkels waren Bever, Coolcat, Kiesdejuistesportbh, Hipvoordeheb en Shoebaloo. De beboete webwinkels zouden samen een bedrag van 590.000 euro moeten betalen. Coolcat en Bever betalen de grootste boetes van respectievelijk 220.000 euro en 198.000 euro. Shoebaloo moet een bedrag van 72.000 euro betalen.

Beeld: ACM

ACM
hipvoordeheb
kiesdejuistesportbh