• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Ace & Tate opent tweede winkel in België

Ace & Tate opent tweede winkel in België

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Nederlandse Ace & Tate breidt verder uit in België. Na de flagshipstore in Antwerpen komt er een tweede Belgische flagshipstore bij, in Gent. Op 18 mei zal de winkel geopend worden. Dat maakt het brillenmerk bekend in een persbericht.

De winkel is gevestigd aan de Sint-Pietersnieuwstraat 15, vlakbij de bibliotheek De Krook. Het interieur is ontworpen door de internationale ontwerpstudio Weiss-heiten, meldt het Belgische Knack. Het ontwerp is geïnspireerd op de Belgische stripgeschiedenis, waarbij de Gentse illustrator Jan van der Veken een stripverhaal maakte voor het brillenlabel. Hij ontwierp ook het artwork op de muren en design in neon. Het inventaris is ontworpen door de Berlijnse designstudio New Tendency.

Ace & Tate is een van de brillenretailers die gretig zijn ingesprongen op de online brillenmarkt. Bij de retailer kunnen klanten een bril op sterkte krijgen voor zo’n 100 euro. De lage prijzen zijn te danken aan het productieproces, dat Ace & Tate zelf in handen heeft. Klanten kunnen online vijf brillen bestellen en deze thuis passen. Bezorgings- en retourkosten zijn gratis. De gekozen bril wordt vervolgens enkele dagen later thuis bezorgd.

Inmiddels heeft het brillenmerk al twaalf verschillende winkels, onder meer in Berlijn, Stockholm, Kopenhagen en Antwerpen. In thuisland Nederland heeft Ace & Tate winkels in Rotterdam, Utrecht en twee in Amsterdam. Verder heeft de brillenretailer webwinkels in verschillende landen: Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zwitserland.

Beeld: Ace & Tate (winkel Antwerpen, red.)

ace&tate