• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Aantal modezaken daalt, maar niet in Amsterdam

Aantal modezaken daalt, maar niet in Amsterdam

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Sinds 1 januari 2013 is het aantal kledingwinkels in Nederland met 3 procent gedaald. Het winkelaanbod in Amsterdam blijft echter op peil; daar is in vier jaar tijd een daling van 3,3 procent gerapporteerd. Dat meldt dataspecialist BoldData.

Van de 18.056 kledingwinkels in 2013 zijn er nu nog 16.589 over. Vooral het aantal dameskledingwinkels daalde met maar liefst 9,3 procent. De mannenkledingwinkels daalde echter nauwelijks. In de provincies Noord-Brabant, Limburg, Groningen en Flevoland nam het aantal winkels zelfs toe.

In Amsterdam is het aantal baby- en kledingkinderwinkels sinds 2013 met maar liefst 13 procent toegenomen. Buiten de hoofdstad gaat het echter een stuk slechter met de kledingwinkels voor baby’s en kinderen, daar werd een daling gezien van 21,4 procent.

Al langer is bekend dat het aantal online aankopen stijgt en dat ook het aantal online kledingwinkels flink uitbreidt. Volgens BoldData waren er vier jaar geleden 5.972 webwinkels, maar dat is inmiddels meer dan verdubbeld. Er zijn in 2017 10.061 kledingwinkels, wat neerkomt op een stijging van 68,5 procent. In Zuid-Holland zijn de meeste online kledingwinkels te vinden, namelijk 2.269. Noord-Holland volgt met 2.260 webshops. Bijna de helft van de online winkels in deze regio, namelijk 950, staan geregistreerd in Amsterdam.

Beeld: FashionUnited

modezaken
winkelpanden