Aantal Belgische webwinkels groeit met 5.000 per jaar

BeCommerce, de vereniging van Belgische e-commerce bedrijven, verwacht dat er de komende tijd elk jaar rond de 5.000 nieuwe Belgische webshops bij zullen komen. Per dag zullen er dus ongeveer veertien nieuwe online winkels geopend worden in België.

Momenteel zijn er naar schatting 25.000 Belgische webwinkels, terwijl dat aantal vijf jaar geleden nog 10.000 bedroeg: een groei van ongeveer 3.000 nieuwe winkels per jaar. De prognose van BeCommerce is dat er in 2020 het aantal webwinkels voor het eerst zal uitstijgen boven het aantal fysieke winkels. “Het grootste deel van die groei, 70 procent, zal komen van retailers die overschakelen naar een verkoop via meerdere kanalen,” verklaart Carine Moitier.

BeCommerce is de vereniging van bedrijven die aan e-commerce doen. De organisatie die 361 leden telt heeft als doel het ondersteunen van de groei van de sector. Voorbeelden van manieren waarop dit gedaan wordt zijn het handhaven van een gedragscode en het promoten van e-commerce onder consumenten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN