• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 22 nieuwe winkels openen in Les Grands Prés

22 nieuwe winkels openen in Les Grands Prés

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Winkelcentrum Les Grands Prés in het Waalse Bergen is flink uitgebreid. Op 17 augustus zullen 22 nieuwe winkels de deuren openen in het winkelcentrum, en dankzij het bijbouwen van de nieuwe winkelruimte is Les Grands Prés inmiddels het grootste winkelcentrum van de Benelux.

De totale oppervlakte van het shopping center bedraagt ongeveer 100.000 vierkante meter. Enkele retailers die zich in het winkelcentrum gaan vestigen, zijn Celio, Desigual, Superdry en Ikks. In totaal komt het aantal winkels in Les Grands Prés daarmee uit op 109.

Het uitbreiden van het centrum brengt niet alleen meer winkelruimte en retailers met zich mee, maar ook een toename aan werkgelegenheid en verwachte bezoekers. Het aantal banen is dankzij de uitbreiding gestegen van 1.200 tot 1.500, en waar het centrum in 2015 nog 5,5 miljoen shoppers wist te trekken zal dat naar verwachting neer komen op 8 miljoen bezoekers volgend jaar.

”Vroeger was shoppen iets zeer functioneels, vandaag moet het een beleving zijn,” legt Pierre-Henri Vanbesien, algemeen manager van Les Grands Prés, uit in een persbericht. “Wij spelen daar meer dan ooit op in. Daarom kreeg de hele site ook een opfisbeurt, zowel wat het interieur als het winkelmeubilair betreft.” Daarnaast speelt het winkelcentrum in op beleving met faciliteiten als een kinderhoek, een ‘men’s corner’ en meer gelegenheden om tijdens het winkelen te kunnen zitten.

Beeld: SCMS-Ceusters

Celio
Desigual
IKKS
Les Grand Prés
SCMS-Ceusters
Superdry