• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Zwarte jurken Golden Globes Awards geveild voor goed doel

Zwarte jurken Golden Globes Awards geveild voor goed doel

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Tijdens de uitreiking van de Golden Globes 2018 op 7 januari, kwamen verschillende mannelijke en vrouwelijke gasten geheel in het zwart gekleed, om aandacht te vragen voor Time’s Up: de stichting die begin dit jaar in het leven werd geroepen om geld in te zamelen voor slachtoffers van seksuele intimidatie. Uitgeverij Condé Nast, Time’s Up en eBay for Charity hebben nu de handen ineengeslagen om een veiling te organiseren waar deze zwarte galakleding zal worden geveild. De opbrengst zal ten goede komen aan Time’s Up, zo schrijft Vogue.

”Bij Condé Nast hebben we altijd geloofd in het belang van actie ondernemen om een echte sociale verandering teweeg te brengen,” zei Anna wintour, artistiek directrice van de uitgeverij en tevens hoofdredactrice bij Vogue. “We hopen dat de zwarte jurken die tijdens deze historische editie van de Golden Globe Awards werden gedragen geld opbrengen voor Time’s Up waarmee we de slachtoffers van seksueel misbruik een stem kunnen geven.”

eBay CEO Devin Wenig vult aan: “Het vieren, waarborgen en vergroten van diversiteit en inclusiviteit staat centraal binnen eBay’s cultuur - zowel als werkgever als online marktplaats. Als voorstander van gelijke lonen en een werkomgeving die vrij is van kwetsend of beledigend gedrag, zijn we trots dat we samen met Time’s Up en Condé Nast geld kunnen inzamelen voor dit belangrijke doel.”

In totaal zijn er 39 kledingstukken gedoneerd door ontwerpers, welke vanaf vandaag 12.00 uur ‘s middags ET (18.00 Nederlandse tijd) tot en met 26 januari op eBay staan. Drie jurken zullen op een speciale manier worden geveild. Wie 25 dollar of meer doneert aan Time’s Up, maakt kans om één van deze jurken te winnen. Items die kunnen worden gekocht, zijn onder andere een door Reese Witherspoon gedragen jurk van Zac Posen, een Marc Jacobs jurk en hoofdband gedragen door Tracee Ellis Ross en een pak van Stella McCartney dat is gedragen door Claire Foy.

Beeld: Golden Globes Facebook

Golden Globes
Marc Jacobs
Stella McCartney
ZAC POSEN