• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Zo ziet de collectie Rodarte & Other Stories eruit

Zo ziet de collectie Rodarte & Other Stories eruit

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Nog even geduld en dan ligt de collectie van Rodarte & Other Stories in de winkel. Op 17 maart wordt de collectie gelanceerd, maar de beelden zijn er al. Voor de samenwerking met & Other Stories ontwierpen de zusjes Kate en Laura Mulleavy een collectie bestaande uit ready-to-wear, accessoires en schoenen.

De collectie van modehuis Rodarte sluit goed aan bij de esthetiek van & Other Stories, meldt het Zweedse merk, die de collectie omschrijft als ‘genuanceerd en met veel texturen’ en ‘romantisch met onverwachte details en contrasten’.

“Wij wilden een collectie te creëren die de Californische lifestyle weergeeft. De kleding is eenvoudig te transformeren van day wear naar evening wear en sluit aan bij veel verschillende persoonlijke stijlen. Wij vinden het belangrijk om basis stukken te ontwerpen die past in iedere garderobe: een goed jasje, jurk, rok, blouse, trui, schoenen en een serie sieraden die je op verschillende manieren kunt dragen,” aldus Kate en Laura Mulleavy van Rodarte.

Door middel van kleur en vlakken wilde Rodarte een 3D-effect creëren. De ontwerpen kenmerken zich door ‘subtiele contrasten, doordachte details en moderne heldere lijnen’. De collectie is vormgegeven met veel verschillende materialen, zoals fluweel, suède, mohair, gebreide lurex en applicaties van mixed metal en kristallen.

Om de sfeer en de inspiratie van de collectie nog beter te ervaren hebben de ontwerpsters een playlist samengesteld voor de collectie, die te beluisteren is via Spotify.

Vanaf 17 maart is de collectie Rodarte & Other Stories verkrijgbaar in de winkels en via de webwinkel.

Beeld: Harley Weir


OTHER STORIES
Rodarte